ΑΦΙΕΡΩΜΑ 2021

manthoulis

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το αφιέρωμα στον Ροβήρο Μανθούλη, με τον τίτλο «Ροβήρος Μανθούλη – Μια Τρίτη Ματιά» που οργανώθηκε του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε συγκινητική, με περισσότερες από 3.500 θεάσεις, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να δώσουν παράταση στις αρχικές 15 μέρες του αφιερώματος (27 Μαρτίου – 11 Απριλίου 2021) με μία πρόσθετη ενότητα σχετική με την Δικτατορία.

Πρώτη στις προτιμήσεις ήταν η σειρά “Βίοι Παράλληλοι του Εμφυλίου” ενώ ακολούθησαν οι κλασσικές Πρόσωπο με πρόσωπο και Μπλουζ με σφιγμένα δόντια αλλά και τα δυσεύρετα ντοκιμαντέρ της πρώτης περιόδου Λευκάδα, νησί των ποιητών, Η Ακρόπολη των Αθηνών, Ζαγόρι – Η πιο μεγάλη Δύναμη.

Η πιο συγκινητική στιγμή του αφιερώματος ήταν η διαδικτυακή «συνάντηση των φίλων» που μεταδόθηκε στις 3 Απριλίου και πήραν μέρος οι Σταύρος Ψυλλάκης,  Άγγελος Κοβότσος,  Άρης Μπαφαλούκας και οι διευθυντές των Φεστιβάλ, Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου και Χανίων  Ματθαίος Φραντζεσκάκης με συντονίστρια την Ντέπυ Βρεττού, ραδιοφωνική παραγωγό στην ΕΡΤ. Με τις συνεισφορές τους που στηρίζονταν στην προσωπική τους σχέση με τον σκηνοθέτη μας αποκάλυψαν πλευρές της πλούσιας προσωπικότητάς του.

Το βίντεο της συζήτησης παραμένει διαθέσιμο σε όλους κανάλι μας στο youtube https://youtu.be/ZPId45-cUuM αλλά και οι σελίδες του αφιερώματος με όλα τα γραπτά και ηχητικά ντοκουμέντα, τα βίντεο και τις φωτογραφίες στη διεύθυνση  https://www.manthoulis.olympiafestival.gr.

Σε αυτή τη σελίδα θα υπάρχουν πληροφορίες για τις ταινίες του αφιερώματος, για τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλημα δικαιωμάτων, και παραμένουν διαθέσιμες διαδικτυακά.

Να θυμίσουμε πως το αφιέρωμα οργανώθηκε με αφορμή την πρόσφατη επανέκδοση δυο βιβλίων του Ροβήρου Μανθούλη

Τα βιβλία είναι διαθέσιμα μέσω των βιβλιοπωλείων σε όλη τη χώρα.

Τέλος θέλουμε να μεταφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες των διοργανωτών αλλά και του ίδιου του τιμώμενου προσώπου σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σύνθετου αφιερώματος και ιδιαίτερα όσους παραχώρησαν τα δικαιώματα προβολής,  την ΕΡΤ, τη Βουλή Τηλεόραση, το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, τον Βασίλη Σουραπά, διανομέα, τη Μαρία Γεντέκου παραγωγό – Portolanos Films, τους σκηνοθέτες των ταινιών για τον Ροβήρο Μανθούλη, τα στελέχη και συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του Φεστιβάλ Χανίων.

Άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν την προβολή του έργου του Ροβήρου Μανθούλη θα ανακοινωθούν προσεχώς.